Social media adverteren

Veel bedrijven zijn vandaag de dag aanwezig op social media. Het is een toegankelijke manier om in contact te kunnen komen met de potentiële klant. Dankzij social media advertising is het mogelijk om specifiek te filteren op deze potentiële klant. Zo kun je filteren op profielkenmerken, activiteiten, interesses en persoonlijke voorkeuren. Op deze manier komt de advertentie terecht bij een voor uw website relevant publiek.

Het adverteren op social media draagt bij aan het genereren van meer aandacht op uw social media kanalen. Hierbij is het echter wel belangrijk dat er voorafgaand onderzoek wordt gedaan naar de interesses en karakteristieken van de klant. Mediahuis Noordwijk kan u helpen bij het formuleren van de doelstellingen, het analyseren van de doelgroep, het uitzetten van de advertentiecampagne en het inzichtelijk maken van de resultaten.

IMG_0256

Adverteren op sociale media, de voordelen

Er zijn diverse voordelen waarom u kunt overwegen om social media advertenties in te zetten voor uw marketing communicatie:

  • Specifiek filteren op doelgroep;
  • Online vindbaarheid verhogen;
  • Ook niet-volgers krijgen uw advertentie te zien;
  • Online adverteren is makkelijk meetbaar;
  • Tussentijdse optimalisatie is mogelijk.

Social media advertenties

  • Het grootste voordeel bij social media advertenties is dat u zelf een budget kunt vaststellen. Dit kan per dag, maar u zou er ook voor kunnen kiezen om een periode budget te kiezen. Hierbij weet u zeker dat u de vooraf ingestelde limiet niet overschrijdt. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

    Bij het instellen van uw social media budget ziet u gelijk hoe groot de potentiële doelgroep is. De attentiewaarde is hier ontzettend hoog, waardoor er weinig waste is aan het budget. U weet namelijk zeker dat het bericht enkel terecht komt bij voor u relevante doelgroepen. Tijdens de campagne is bijsturen en optimaliseren eenvoudig.

Adverteren Instagram

Adverteren via Instagram heeft verschillende voordelen. Uw social media post wordt namelijk in de tijdlijn van uw potentiële doelgroep getoond. Wanneer de advertentie wordt gecombineerd met een pakkend beeld, wat wij ook kunnen verzorgen, zorgt u ervoor dat de attentiewaarde ontzettend hoog is.

Adverteren via Instagram wordt gedaan via Facebook, dit komt doordat beide social media platforms onderdeel zijn van het moederbedrijf Meta.

Adverteren Facebook

Adverteren op Facebook heeft diverse mogelijkheden. Het maakt het makkelijk om te filteren op leeftijden, woonplaats, interesses en functies. Het is een methode om zeer specifiek te kunnen inzoomen op uw doelgroep.

Ervaar de voordelen door te kiezen voor social media advertising. Mediahuis Noordwijk helpt u bij het bedenken, uitwerken en plaatsen van social media advertising campagnes.

Andere diensten

Scroll naar boven